Benvinguda

El Diccionari de Dubtes del Català Oral (DDCOR) us ofereix diverses funcionalitats i opcions de consulta que podreu trobar al menu de l'esquerra.

Al cercador podeu introduir aquelles lletres o combinacions de lletres d'interés (prefixos, sufixos, terminacions, combinacions de lletres específiques, etc.) que voleu consultar.

Les indicacions de pronúncia estan dividides en sis temàtiques: Accentuació, Consonants, Italianismes i llatinismes, Pronúncia de dígrafs, Sigles i Vocals. Cada temàtica inclou alguns subtemes (el de Sigles, per exemple, inclou Sigles llegides com una paraula i Sigles lletrejades), que, al seu torn, en pot incloure diversos en un últim estadi de concreció. Un exemple de tots els nivells és: 1) Vocals – 2) Vocals en contacte - 3) aero / ae, ea / eo, eò / i + vocal (diftong) / i + vocal (hiat) / ui / verbs en iar.

Siga amb dos o amb tres subnivells, el darrer permet accedir a totes les paraules que s’hi relacionen i al mapa amb els diferents accents. En clicar sobre una paraula, apareixen les indicacions de pronúncia que s’hi refereixen directament. I en clicar sobre la zona desitjada del mapa lingüístic, en sentim la pronúncia en l’accent seleccionat. A més, hi ha la possibilitat d’ampliar la informació sobre els aspectes lingüístics relacionats amb la paraula (a la secció "Consulteu també", que es mostra a la dreta del mapa).

El DDCOR permet també consultar paraules segons les lletres inicials o finals del mot a consultar.